Ansiktslyft utan kirurgi

Det finns många metoder på marknaden för ansiktslyft utan kirurgi. Vilken metod du ska välja beror på vilket resultat du vill uppnå.


Botox och fillers mot enstaka rynkor

ansiktslyft utan kirurgiVill du bli av med dynamiska rynkor, alltså rynkor som uppstår när du gör olika miner i ansiktet är Botox eller Fillers bra behandlingar. Detta fungerar också på stationära rynkor om du är ung, alltså rynkor som finns i ett avslappnat ansikte.

Har du äldre hud och stationära rynkor så krävs det att hudens kollagenproduktion kommer igång. Detta med exempelvis fraxel eller annan laserbehandling.

Laserbehandlingar utjämnar och lyfter

Laserbehandlingar mot rynkor värmer upp läderhuden på olika sätt. På grund av värmen sätter huden igång sin egen läkningsprocess och producerar då mer elsatin och kollagen. Detta ger en uppstramning. De olika laserteknikerna har olika sätt att värma upp läderhuden. De två bästa metoderna med laser är just nu:

  • Thermalift/Thermacool/Thermage – radiofrekvensteknologi, alltså radiovågor som värmer upp läderhuden.
  • Fraxellaser – laserstrålar som värmer små kanaler ner i läderhuden.

Ansiktslyft med kräm

Många krämer som sägs lyfta din hud är tyvärr en bluff. Visserligen så kan kollagen och hyaluronsyra som finns i vissa krämer minska rynkor men problemet är att molekylerna av dessa ämnen är för stora och kan inte gå in i huden.

De rynkkrämerna som däremot fungerar kan bara reducera fina linjer. En kräm kommer aldrig att kunna fylla ut djupare rynkor.

A-vitaminsyra är en ingrediens som är bevisat att fungera mot åldrande hud. I vissa receptbelagda krämer finns det A-vitaminsyra.

För att förebygga rynkor är det viktigt att du använder en hög solskyddsfaktor och återfuktar huden ofta.

Ansiktslyft med tråd (Aptos)

Aptostrådar är självabsorberande trådar som kan lyfta ansiktet. Behandlaren för in tråden i ett område som du vill lyfta. Längst ner i detta område fäster hen tråden i underhuden för att sedan dra i tråden så att den uppnår ett önskvärt resultat, där tråden fästs. Trådarna försvinner av sig själv efter några år och då försvinner även effekten.

Ansiktslyft hemma med massage

Ayurveda är en indisk läkarkonst vars ansiktsmassage sägs ge ett ansiktslyft. Detta kallas för Ayurveda-massage.