Ansiktslyft hemma

Det finns många produkter som idag lovar finare linjer och lyft. Så som krämer, peeling och massageprodukter. Men fungerar det?


Så fungerar krämerna som lovar lyft och finare linjer

ansiktslyft hemma med hjälp av kräm och massageMånga krämer är tyvärr en bluff

Många krämer som sägs lyfta din hud är en bluff, exempelvis de krämer som innehåller kollagen och hyaluronsyra.

Visserligen så kan kollagen och hyaluronsyra minska rynkor men problemet är att molekylerna av dessa ämnen är för stora och kan därför inte gå in i huden.

Det är också viktigt att veta att en kräm aldrig kan jämna eller fylla ut djupare rynkor. De rynkkrämerna som faktiskt fungerar kan bara reducera fina linjer.

A-vitaminsyra fungerar enligt forskning

Den ingrediens som bevisat fungerar mot åldrande hud, enligt forskning, är A-vitaminsyra. Det finns receptbelagd kräm som innehåller A-vitaminsyra.

Mirakelkrämen som lyfter huden på en minut

Just nu sprids också information om en mirakelkräm som sägs lyfta din hud på någon minut. Denna kräm fungerar som en fuktmagnet och pressar därmed upp fukt vilket fyller fina linjer. Effekten är dock bara tillfällig och avtar efter åtta timmar.

Storsäljare efter recension i tv

Enligt ett tv-program i England, Horizon, så fungerar ”No 7 Protect & Perfect Beauty Serum” mot fina linjer och rynkor. Detta orsakade en hets efter krämen.

Ansiktslyft hemma med massage

Det finns många massageprodukter som får musklerna i ditt ansikte att slappna av och som ökar blodcirkulationen. Om du ger dig själv massage två gånger i veckan kan detta förebygga rynkor.

Det finns även en indisk läkarkonst, Ayurveda, vars ansiktsmassage sägs ge ett ansiktslyft. Du kan göra denna Ayurveda-massage hemma på dig själv.

Kemisk peeling

Det finns flera aktiva medel som sägs förebygga rynkor. Och några av dessa kan du använda själv hemma så som glykolsyra.

Däremot så rekommenderas ofta den starkaste kemiska peelingen, TCA, för att få just en effekt på rynkor. Detta medel är dock så starkt att du endast bör använda det på salong för att undvika brännskador och pigmentförändringar.

Förebygg rynkor med fukt och solskydd

En hög solskyddsfaktor och återfuktande krämer fungerar förebyggande mot rynkor.

Andra orsaker till rynkor (förutom åldrande) är gener, rökning, alkohol, dåliga kostvanor, för lite motion och för lite frisk luft.