Ansiktslyft med tråd

Trådarna kan ge samma resultat som en ansiktslyftning – ett mycket stramare ansikte – helt utan stora ingrepp. För bra för att vara sant, eller?


Ansiktslyft med tråd

Så här fästs trådarna om du exempelvis vill lyfta nedfallade ögonbryn.

Så fungerar trådarna

SPRING/APTOS-trådar kan lyfta ansiktet så som vid slapp käklinje, labialveck, hängande mungipor, nedfallade ögonbryn och kinder.

Klinikerna som utför dessa behandlingar lovar stramare ansikte helt utan snitt eller ärr.

Trådarna är självabsorberande och förs in i det område som du vill lyfta.

Längst ner i trådarna finns små vidhäftningshakar som fästs i underhuden i det område som du vill lyfta. Sedan dras tråden så att den uppnår ett önskvärt resultat, där tråden sedan fästs. Trådarna försvinner av sig själv efter ett några år och då försvinner även effekten.

Detta är en väldig smidig behandling för att få samma resultat som du kan få från en kirurgisk ansiktslyftning men att det inte krävs lika stort ingrepp.

Under behandlingen

Behandlingen utförs under lokalbedövning och tar ungefär tre timmar.

Efter behandlingen och resultat

Direkt efter behandlingen kan du bli lite svullen och få några blåmärken. Du kommer att se resultatet omedelbart. Efter ungefär fem dagar kan du gå tillbaka till arbetet.

Risker och komplikationer

Det finns dock risker med denna metod. Personer i olika plastikoperationsforum vittnar om att trådarna har blivit ytliga och synliga, att trådar går upp samt att trådar har vandrat under huden och stuckit ut på olika platser i ansiktet.

Klinikerna själva skriver på sina hemsidor att riskerna för komplikationer är väldigt små men att det ibland kan uppstå veck. Men att detta går att behandla.

Det är bara några kliniker som erbjuder ansiktslyft med tråd som behandlingsmetod.